Nenechte se zmást – těchto 5 mýtů o shazování váhy vás může stát veškeré úsilí

Nenechte se zmást – těchto 5 mýtů o shazování váhy vás může stát veškeré úsilí

Vítáme vás na palubě vlaku pravdy, který má dnes zastávku v městečku Hubnutí! Zapomeňte na zázračné diety a magické pilulky. Dnes se podíváme pravdě do očí a proplujeme cestou mýtů o hubnutí, které by mohly vaše úsilí poslat ke dnu.
 
Mýty o hubnutí jsou jako neodbytné reklamy, které se objevují vždy, když je nejméně čekáte. Slibují vám hory doly a výsledek v nedohlednu. Stejně jako u těchto reklam, mají mýty stejné motto. Pokud zní úspěch příliš snadně, máme jasno, že tomu tak není

Dnešní cesta nás provede prvním z mýtů o hubnutí, které se udržují
v povědomí pevněji než žvýkačka na botě. Budeme se bavit, ale zároveň vám poskytneme opravdové informace, abyste mohli tyto mýty jednou provždy vyhodit
ze svého životního příběhu. Postupovat budeme od večerních svačinek, které údajně fungují jako přímý přenos kalorií na vaše boky, přes detoxikační kúry, co slibují očistit vaše tělo i svědomí, až po myšlenku, že bez potu a slz není pokroku.

Budeme také zkoumat, proč bezlepková dieta není univerzální klíč k hubnutí, a proč "dietní" produkty možná nejsou ti praví přátelé, za které je máte. Připravte se, že vás některé z těchto odhalení možná překvapí stejně jako zjištění, že váš oblíbený film byl natočen na zeleném plátně.

Takže, než se vrhnete do další diety nebo investujete do "zaručených" produktů
na hubnutí, pojďme společně prozkoumat, co je pravda a co mýtus. Vědomosti jsou vaší nejlepší zbraní na cestě k zdravějšímu já, a my jsme tady proto, abychom vám
je poskytli. Připoutejte se, bude to zábavná a poučná jízda!

 

Mýtus č. 1: Večerní jídlo vás promění v balón 

image-user78624-1711486292b8WpN

Ah, večerní jídlo – noční návštěva ledničky, která se zdá být všeobecně odsouzená jako přímá cesta k nabytí několika kilogramů navíc. „Nejezte po šesté!“ Taková slova všichni známe a diety je nařizují jako přísný rodič. Ale pojďme to rozebrat s humorem a trochou vědeckého rozumu.

Představte si, že vaše tělo je takový ten pravý party animal, který nechápe pojem "závěrečná". Metabolismus nepřestává pracovat jen proto, že hodiny odbily šestou večerní. Jestliže si dáte večer něco lehkého a výživného, vaše tělo to využije stejně efektivně, jako jídlo během dne. Samozřejmě, pokud se večer rozhodnete pro maraton pizzy, zmrzliny a chipsů, pak ano, tělo může začít protestovat (a váš spánek bude pravděpodobně podobný noční můře plné žízně).

Myslete spíše takto: Pokud jíte večer jídlo, které je v souladu s vašimi celkovými denními potřebami a cíli, nezměníte se přes noc v nafouklý balón. Je to spíš o tom, kolik celkových kalorií za den sníte a přesněji, co jíte, než v kolik si váš vyvážený chod dáte. Tudíž pokud váš večerní snack je spíše ve stylu řeckého jogurtu s ořechy než celé pizza menu, pak jste na dobré cestě k úspěšnému jídelníčku.

Navíc, pro některé lidi může lehké večerní jídlo, být skutečným přínosem – těmto jedincům se díky takové svačině lépe spí. A kdo by si nechtěl v noci užívat sladké sny o tom, jak plavou v moři avokáda, místo nočních můr o nájezdech hladu?

Na závěr. Než se příště vyhnete večernímu jídlu jako upír česneku, zvažte, co a kolik toho jíte. Vybírejte chytře a vaše cesta k lepší postavě (a lepším nocím) bude o něco snazší. A pamatujte, vaše tělo nejsou hodiny; je to spíše jako chytrý telefon, který potřebuje pravidelné dobíjení, aby mohl fungovat na maximum a vy byli spokojení.

Zpět do obchodu