Czech Virus Essential Aminos 360 g
Kategorie: | AMINOKYSELINY A BCAA |
---|---|
Dietní omezení: | Bez lepku |
Forma: | sypká |
Hmotnost/Objem: | 100 - 499 g (ml) |
Essential Aminos je komplex 8 esenciálních aminokyselin a 1 semi-esenciální aminokyseliny, které jsou fermentovány z přírodních zdrojů. Obsahuje pouze přírodní aroma, přírodní barviva a je slazen směsí sukralózy se steviol-glykosidy - naprosto bez cukru! Esenciální aminokyseliny jsou takové aminokyseliny, které si organismus nedokáže syntetizovat. Syntéza esenciálních aminokyselin je v porovnání s ostatními aminokyselinami velmi složitá a energeticky náročná, pro organismus je tedy výhodnější využívat již hotových aminokyselin, pokud je může získat.
Těžit z užívání vysoce kvalitních EAA mohou jak siloví, tak vytrvalostní sportovci. Zjednodušeně lze říci, že je možné je užívat kdykoliv během dne, když potřebujete tělu dodat rychlé a perfektně využitelné aminokyseliny. Ve srovnání s BCAA nabízí EAA vyšší počet esenciálních aminokyselin, BCAA obsahují pouze 3 - leucin, isoleucin a valin. Z EAA mají BCAA ale nejvyšší vliv na syntézu svalových bílkovin. Dá se obecně říci, že budou EAA vhodné pro větší množství lidí, než BCAA, nicméně je nutné vzít na vědomí, že někteří lidé mohou získat větší benefit z užívání BCAA. EAA jdou využít jak pro kulturistiku, strongmany, hokej, bojové sporty a další.
Vliv na svaly
Jednou z hlavních funkcí EAA je ten, že jsou základní stavební prvek pro tvorbu vlastního proteinu v těle (svalová hmota, tělesná tkáň atd.). Tímto způsobem mají vliv na anabolický metabolismus (budování svalů). EAA jsou ale také velmi vhodné do diety, při které je tělo může využít jako perfektně využitelnou a rychlou energii. Katabolické procesy jsou minimalizovány a po tréninku dochází k jeho efektivnímu zůročení – maximálnímu růstu. Bylo prokázáno, že užívání EAA před, při nebo po tréninku zvyšuje syntézu svalových bílkovin a vytváří pozitivní rovnováhu bílkovin, která umožňuje tělu zotavit se a růst.
Rozdíl mezi EAA a proteiny
Tělo standardně rozděluje jednotlivé aminokyseliny přijmuté z proteinu (ať už z pevné stravy či suplementu), než je začíná využívat a zpracovávat. Proces štěpení začíná v žaludku a pokračuje dále do střev. Doba trávení následně závisí na zdroji proteinu, jinou má hovězí maso, syrovátkový protein nebo noční (micelární) protein. Za nejrychleji stravitelný protein se považoval hydrolyzát s předtrávenou (částečně štěpenou) bílkovinou. EAA oproti tomu nemusí tělo rozkádat, ale začne je ihned využívat. Tělo je začne využívat zhruba mezi 15-30 minutami od užití, kdy se aminokyseliny dostanou do krve a jsou tělu ihned k dispozici. Tímto způsobem lze velmi efektivně a rychle tělu dodat potřebné aminokyseliny.
Jedná se o doplněk stravy.
Dávkování
- smíchejte jednu dávku (12 g) s 500-600 ml studené vody a dostatečně promíchejte
- nepřekračujte 1 dávku (12 g) denně bez konzultace s trenérem nebo výživovým poradcem
Hodnoty
12 g (1 dávka) | 100 g | |
Energetická hodnota | 155 kJ/36 kcal | 1294 kJ/299 kcal |
Tuk | 0 g | 0 g |
z toho nasycený | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 0,9 g | 7,2 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 0 g | 0 g |
Sůl | 0,02 g | 0,16 g |
Profil aminokyselin | ||
L-Leucin | 2157 mg | 17975 mg |
L-Lysin HCl | 1869 mg | 15575 mg |
z toho L-Lysin | 1496 mg | 12467 mg |
L-Threonin | 1417 mg | 11808 mg |
L-Isoleucin | 1233 mg | 10275 mg |
L-Valin | 1212 mg | 10100 mg |
L-Fenylalanin | 658 mg | 5483 mg |
L-Methionin | 637 mg | 5308 mg |
L-Tryptofan | 534 mg | 4450 mg |
L-Histidin | 288 mg | 2400 mg |
Složení
Hruška: L-leucin, L-lysin HCl, L-threonin, L-isoleucin, L-valin, regulátor kyselosti (kyselina citronová, kyselina DL-jablečná), aroma (hruška), L-fenylalanin, L-methionin , L-tryptofan, L-histidin báze, sladidla (sukralóza, steviol-glykosidy), barvivo (amoniakový karamel).
Červený pomeranč-lesní plody: L-leucin, L-lysin HCl, L-threonin, L-isoleucin, L-valin, aroma (krvavý pomeranč a lesní plody), regulátor kyselosti (kyselina citronová, kyselina DL-jablečná), L-fenylalanin, L-methionin , L-tryptofan, L-histidin báze, sladidla (sukralóza, steviol-glykosidy), barvivo (červená řepa), chlorid sodný.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.