LifeLike sušené jahody, lyofilizované 40g
100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
Kategorie: | SUŠENÉ PLODY |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Velikost: | 40g |
Lifelike Lyofilizované jahody 40g
Lyofilizované jahody jsou:
100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
Věděli jste, že:
- Jahody byly dle archeologů konzumovány již v době kamenné.
- První jahody byly převážně pěstovány mnichy ve středověku.
- Za dnešní podobu jahod vděčíme zahradníkovi ze dvora Ludvíka XV – Antoniu Duchesnovi, díky jeho zkřížení odrůd jahodníku.
- Na území Čech se jahody začaly pěstovat až v 19. století v oblasti Neveklovska.
Prospěšné účinky jahod:
- Antioxidační látky neutralizují škodlivé účinky volných radikálů.
- Díky svému alkalizujícímu účinku jahody podporují vylučování kyseliny močové, doporučují se proto při dně a revmatu.( rostlinné antibiotikum ).
- Pomáhají předcházet arterioskleróze a brzdí její další postup.
- Zlepšují proudění krve v artériích.
- Řadí se mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií – jsou tedy vhodnou stravou při různých dietách včetně těch redukčních a očistných
- Mají ochranný účinek na nervové buňky.
- Antokyanin obsažený v jahodách snižuje syntézu cholesterolu v játrech.
Možnosti použití:
- cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem
ochucení vody - pečení: kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta
- vaření: sladká jídla (pudinky), alkoholické i nealkoholické nápoje (sekty, koktejly…)
Již v lidovém léčitelství doporučovaly babky kořenářky jahody jako lék proti revmatismu, ledvinovým kamenům, onemocnění močového měchýře i horečce.
SLOŽENÍ
100 % Jahody
ZEMĚ PŮVODU
Čína
BALENO A ZPRACOVÁNO
Česká Republika
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 G
Energie | 1 505 kJ / 360 kcal |
Tuky | 4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 74 g |
- z toho cukry | 14 g |
Vláknina | 32 g |
Bílkoviny | 7 g |
Sůl | < 0,1 g |
UPOZORNĚNÍ
Nevystavujte slunečnímu záření.
Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%.
Po otevření spotřebujte do 14 dnů.
Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu.
Alergeny jsou zvýrazněny tučně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.